Het voordeel van een bedrijfsprinter leasen in plaats van kopen

Ben je op zoek naar een nieuwe bedrijfsprinter, maar weet je nog niet zo goed welke je moet kiezen, of vind je het toch nog een hele investering? Dan is een zakelijke printer leasen misschien het overwegen waard. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee.

Wanneer een printer leasen?

Een bedrijf kan zakelijk een printer leasen wanneer de liquide middelen voor het kopen van een printer niet beschikbaar zijn. Een andere reden voor leasen zijn bijvoorbeeld wanneer het bedrijf aan het groeien is of nog niet zeker is van het type printer dat nodig is. Door een printer te leasen zit je niet vast aan een printer en met een flexibel contract kun je gemakkelijk je huidige printer inruilen voor een grotere of een ander type wanneer je dat zelf nodig vindt. Zo houdt je zelf te touwtjes in handen. Ook als jouw printer vaak stuk gaat, vastloopt of onderhoud nodig heeft, kan het handig zijn om een zakelijke printer te leasen. Je kunt het onderhoud op die manier uit handen geven en mocht het dan als nog voorkomen dat de printer stuk gaat, dan is deze vaak gemakkelijker te vervangen dan wanneer je er één hebt gekocht. Ook heb je bij het leasen van een zakelijke printer altijd garantie voor een werkende printer.

Voordelen van leasen

Als je een printer nodig hebt, maar geen grote investering wilt doen, dan biedt leasen een uitkomst. Het voordeel van een bedrijfsprinter leasen in plaats van kopen is dat je maandelijks een vast bedrag betaalt en daarom niet in één keer een grote investering hoeft te doen. Daarnaast wordt er zorgvuldig met je besproken welk type printer bij jouw bedrijf past. Extra services zoals onderhoud of het aanvullen van inkt of papier kunnen vaak gemakkelijk aan het contract worden toegevoegd. Vele aanbieders van lease printers bieden een alles in één contract. Zo heb je zelf geen stress meer over een printer. Mocht de printer toch onverhoopt stuk gaan, dan kan er snel een vervangende printer aangeleverd worden. Ook is het leasen van een printer flexibeler dan kopen. Als je bedrijf toe is aan een andere printer, dan kan er gemakkelijk geruild worden voor een ander of nieuwer type en zit je niet vast aan een oude printer die moet worden afgevoerd, dit kan namelijk ook door het leasebedrijf geregeld worden.