Wat doet een SEO bureau?

Elk bedrijf wil bovenaan komen in Google. Hier heb je dan zoekmachineoptimalisatie voor nodig. Je moet hiervoor je website verbeteren zodat mensen je beter kunnen vinden op Google. Als je zelf iets op zoekt op Google klik je waarschijnlijk op een van de eerste resultaten die je ziet. Dit is dan ook de reden waarom het belangrijk is om bovenaan te komen te staan bij Google. Een SEO bureau helpt jou hierbij!

Waarom een SEO bureau?

Een SEO bureau start met een zoekwoordenonderzoek. De zoekwoorden worden dan op de goede plek geplaatst op de website. Er worden geoptimaliseerde teksten geschreven voor op de website waar ook interne en externe links op worden gezet. Een SEO bureau zorgt voor een goede en sterke combinatie van de dingen die hierboven worden genoemd. Hierdoor weet Google dat jouw website relevant is voor bepaalde zoekopdrachten en komt hierdoor verder bovenaan te staan. Als je bovenaan wil staan in Google dan heb je een SEO-strategie nodig.

Waarom niet zelf doen?

Je moet de juiste kennis in huis hebben als je zelf een SEO-strategie wil opstellen en uitvoeren en niet uit handen wil geven aan een SEO bureau. Als je namelijk iets doet waar Google het niet mee eens is, dan heb je een probleem. Een SEO-strategie moet constant worden uitgevoerd. Het is dus niet de bedoeling dat het op een gegeven moment minder prioriteit krijgt. Er moet unieke content geplaatst worden en de linkstructuur moet zowel intern als extern goed worden uitgewerkt. 

Wat er wordt gedaan

Een SEO bureau geeft je een SEO advies. Dit advies bestaat uit een zoekwoordenanalyse, een concurrentieanalyse en SEO optimalisatie advies. Vervolgens wordt er een content strategie uitgewerkt. Dit zal bestaan uit een content briefing, on page optimalisatie bij de huidige pagina’s en copy writing. Bij copy writing levert het SEO bureau je goed geschreven SEO teksten aan voor op de website. Daarna wordt er een linkbuilding strategie gemaakt. Hier zal gekeken worden naar welke links het beste presteren bij de concurrenten, hoe je in je eigen netwerkt zorgt voor de beste links naar je website en linkbuilding.